Ratten bestrijden in huis!

U belt

Wij komen

vrijblijvend langs

U betaalt

met contant of PIN

Wij werken

aan uw probleem

Ratten zijn ongedierte en horen niet thuis in huis.

Tenzij u het natuurlijk leuk vindt om een rat als huisdier te houden. Maar de meeste mensen in Nederland willen ratten bestrijden in huis of liever nog, voorkomen dat ratten hun intrede doen in de woning.

In de meeste gevallen hebben we te maken met de bruine rat, die komt het meest voor in woningen. Ratten die hoog zitten, op zolder bijvoorbeeld of in de dakgoot, zijn vaak de zwarte soort.

Wilt u ratten bestrijden in huis dan is het belangrijk te weten waar deze zich bevinden.

Ratten zijn altijd op zoek naar voedsel, warmte en veiligheid. Ze nestelen zich vaak op zolders, in spouwmuren, dakgoten, rioolbuizen. Soms zitten ze op plaatsen die erg moeilijk bereikbaar zijn.

Ratten kunnen heel wat problemen veroorzaken. Daarom is ratten bestrijden in huis zo belangrijk. Ziektes als tuberculose, paratyfus, E. Coli maar ook bijvoorbeeld varkens- en pseudovogelpest. Ze dragen deze over op mensen door bijvoorbeeld op voorraden te urineren. Ook hun uitwerpselen bevatten schadelijke virussen en bacteriën. Was daarom altijd goed uw handen als u dit heeft aangeraakt. Daarnaast hebben de dieren ook vaak last van vlooien, teken of luizen die op hun beurt ook weer ziektes kunnen veroorzaken bij mens en dier.

Gelukkig gebeurt het niet zo vaak, maar als u gebeten wordt door een rat kan dat erg gevaarlijk zijn.

U moet dan onmiddellijk een arts raadplegen en vervolgens zo snel mogelijk de ratten bestrijden in huis.

Alsof dit nog niet erg genoeg is, brengen ratten ook heel wat schade toe aan alles wat zich in uw woning bevindt. Meubels, voorwerpen, maar zeker ook alles waar voedsel in wordt bewaard. Ratten bestrijden in huis is dus echt een must!

Rattengif gebruiken voor het ratten bestrijden in Purmerend kan ervoor zorgen dat andere dieren het slachtoffer worden.

Denk aan uw hond of kat. Maar ook de roofdieren die de vergiftigde rat opeten. Ratten sterven niet direct van het gif. Eerst worden ze ziek en lijden verschillende dagen pijn. Hierdoor is deze bestrijdingswijze dus niet echt diervriendelijk. Bovendien kan, zoals hierboven al vernoemd, een roofdier de rat opeten en ook sterven.

De beste manier van ratten bestrijden in huis is natuurlijk vermijden dat ze binnenkomen.

Een opening van 2 cm is genoeg voor een rat om zich naar binnen te werken. Plaats daarom tochtstrippen op een deur waar een spleet onder zit. Zorg dat alle naden en kieren dicht zijn. Als er schade is aan het riool is het raadzaam om dit onmiddellijk te repareren. Bruine ratten kunnen goed zwemmen en kunnen dan ook via de riool uw huis binnendringen. Ook via openingen voor elektriciteit, wasmachines, droogtrommels ed. komen ze binnen. Vul deze gaten bijvoorbeeld met cement of gaas om dit te vermijden zodat u niet hoeft te beginnen met ratten bestrijden in huis.

Via stuiken, bomen of die mooie klimop kruipen de zwarte ratten omhoog uw dakgoot in op zoek naar een manier om uw woning in te sluipen.

Planten bieden trouwens sowieso een schuilplaats voor ratten. Houd uw tuin dus altijd netjes.

Vermijd afval als u wilt voorkomen dat u aan de slag moet met ratten bestrijden in huis. Laat niet onnodig vuilniszakken buitenstaan, etensresten rondslingeren etc.

Ratten bestrijden in huis kan op verschillende manieren. Door het gebruik van gif, rattenvallen en apparaten die een ultrasoon geluid maken waar ratten gek van worden.

Houd er bij het gebruiken van gif rekening mee dat dit gevaarlijk is voor uw eigen huisdieren of kinderen.

Bent u iemand die geen toxische producten wil gebruiken maar wilt u ratten bestrijden in huis, dan heeft u vast interesse in een aantal huis-tuin-en-keukentips.

Een kat in huis kan ervoor zorgen dat de ratten wegblijven. De geur van de kattenbak kan al voldoende zijn om hen weg te houden omdat ze de geur ervan niet aangenaam vinden. Ook houden ratten niet van terpentine, munt, cayennepeper en kamille.

Bent u op zoek naar een expert in het ratten bestrijden in huis? Dan bent u hier op het goede adres. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op zodat we kunnen nagaan wat we voor u kunnen betekenen.