Waarom is ratten bestrijden zo belangrijk?

U belt

Wij komen

vrijblijvend langs

U betaalt

met contant of PIN

Wij werken

aan uw probleem

Ratten, we vinden ze overal!

In de buurt van woningen, schuren, bedrijfsterreinen, bij water en in velden. In Nederland treffen we vooral de bruine rat aan, maar ook de zwarte rat komt hier regelmatig voor.

Wilt u efficiënt en snel ratten bestrijden dan is het belangrijk te weten hoe ratten eruit zien en op welke manier ze leven.

De bruine rat heeft kleinere ogen dan de zwarte rat en een minder lange staart. Ratten leven in groep met een dominant mannetje die meerdere vrouwtjes heeft. Als er vrouwtjes aanwezig zijn, zijn de mannetjes ratten erg agressief tegen elkaar.

Doordat ratten vooral ’s nachts leven is ratten bestrijden overdag moeilijk. Ze graven zich graag in en maken korte gangen.

Ze nemen ook oude verlaten nesten opnieuw in gebruik. Vooral zwarte ratten kunnen goed klimmen. De bruine rat kan dan weer heel goed zwemmen en een tijd onder water blijven. Ze voeden zich met allerlei producten zoals granen, groente, fruit, vis, … u vindt hen dan ook op plaatsen waar veel voedsel aanwezig is. Om te vermijden dat u ratten moet bestrijden, kunt u er al voor zorgen dat u nergens etensresten laat liggen en dat uw voorraad en eventuele dierenvoeding goed wordt bewaard in afgesloten dozen.

De reden dat u ratten moet bestrijden, is dat ze u veel overlast bezorgen.

Ze richten schade aan door aan houtwerk, pvc-buizen en elektrische leidingen te knagen, maar ze graven ook onder funderingen of vloeren! Daarom is ratten bestrijden zo belangrijk. Schiet in actie als u ze opmerkt. Ze veroorzaken niet alleen schade, maar kunnen ook ziektes overbrengen op de mens. Bovendien planten ze zich heel snel voort en heeft u in een mum van tijd te maken met een echte rattenplaag.

Ratten bestrijden doet u door goed op te letten waar ze vandaan komen als ze zich overdag laten zien.

Ratten laten poot- en buikvetsporen na op de routes die ze volgen. Als u hen goed observeert, hun gedrag, vluchtwegen, voedselbronnen, zult u hen zeker vinden. Eens u weet waar de ratten zich schuilhouden kunt u beginnen met ratten bestrijden.

Ratten bestrijden kunt u doen door gebruik te maken van rattenvallen. Deze vallen zijn in allerlei soorten te verkrijgen in eender welk tuincentrum of een doe-het-zelf zaak. Zet de vallen ’s nachts uit en haal ze ’s morgens weer weg. Zo voorkomt u ongelukken met andere dieren of kinderen. Bij de meeste vallen worden de ratten onmiddellijk gedood. In andere zogenaamde inloopvallen, vangt u de ratten levend en kunt u deze later weer uitzetten.

Er zijn voor het ratten bestrijden ook apparaten op de markt die een ultrasoon geluid maken. Ratten houden hier niet van waardoor ze geneigd zijn om weg te blijven.

Omdat er wordt verwacht dat de overlast van ratten de komende jaren nog zal verergeren, is het goed om na te denken over ons eigen gedrag en hoe we dat kunnen aanpassen om te voorkomen dat ratten ons het leven zuur komen maken. De beste manier van ratten bestrijden is preventie. Preventie is voorkomen dat ratten voedsel vinden, beschutting en water.

Bent u ten einde raad en weet u niet meer hoe u ratten bestrijden moet?

Neem dan telefonisch contact met ons op voor een afspraak. Wij komen gratis en geheel vrijblijvend bij u langs om de situatie op te meten en een oplossing te zoeken voor uw probleem.