Zilvervisjes bestrijden door de volgende stappen te ondernemen

U belt

Wij komen

vrijblijvend langs

U betaalt

met contant of PIN

Wij werken

aan uw probleem

Zilvervisjes zijn een veelvoorkomend probleem in huizen en bedrijven.

Heeft u last van zilvervisjes, dan is het zaak om deze zo snel als mogelijk te bestrijden. Wilt u zilvervisjes bestrijden, laat u dan goed informeren. Zilvervisjes kunnen in de meeste omgevingen overleven, maar komen vooral vaak voor in koele omgevingen met een hoge luchtvochtigheid. Zilvervisjes bestrijden is noodzaak omdat deze kleine wezens schade kunnen aanrichten aan uw pand. Wilt u zilvervisjes bestrijden dan moet u eerst weten hoe u ze kan vinden en hoe ze eruit zien.

Zilvervisjes zijn langwerpige insecten zonder vleugels.

Ze hebben twee lange antennes op de kop en drie lange staartdraden aan het achterlijf. Ze bewegen zich voort met slangachtige bewegingen. Het zilvervisje is gemiddeld een zeven tot twaalf milimeter lang. U kunt ze herkennen aan hun zilverachtige schubben. Ze leggen hun eieren in kleine hoopjes in spleten en kieren. Ze hebben een hoge luchtvochtigheid nodig om uit te komen. Het zijn nachtdiertjes die zich overdag schuil houden op vochtige en donkere plekken.

‘s Nachts komen ze uit hun schuilplaats om naar voedsel te zoeken.

Ze zoeken naar zetmeelhoudend voedsel die je bijvooorbeeld vindt in behang en lijm. In grote aantallen kunnen ze dus materiaal zoals boeken,papier,kleding en behang aantasten. De zilvervisjes bestrijden is dus noodzaak zodat ze geen schade aan uw spullen kunnen veroorzaken.

Het is belangrijk om de luchtvochtigheid te verlagen.

Op deze manier kunt u het beste zilvervisjes bestrijden aangezien de overlevingskans het kleinst is wanneer de zilvervisjes in een ruimte verblijven waar de luchtvochtigheid onder de 50% procent is. U kunt zilvervisjes bestrijden door bijvoorbeeld vochtvreters aan te schaffen, ramen tegen elkaar open te zetten en gebruik te maken van een electrische ventilatie. Zilvervisjes bestrijden kunt u ook door speciale producten te gebruiken die u in een speciaalzaak kan vinden. Verjaag de zilvervisjes eerst uit hun schuilplaats, u kunt gebruik maken van een lokstof. U kunt de zilvervisjes bestrijden door hierna gebruik te maken van een 100% biologisch afbreekbare spray te gebruiken. Strooi een gifvrij product in naden en kieren om de overlevingskans te verkleinen. In extreme gevallen is het een goed idee om een professional in te schakelen die u van het probleem kan af helpen en tevens informatie kan verschaffen over het voorkomen van zilvervisjes in uw woning.

Zilvervisjes bestrijden gebeurt wanneer het probleem al te groot is, maar wat kunt u er nu aan doen om ze te voorkomen?

Zorg voor een goede ventilatie zodat de luchtvochtigheid lager blijft. Zilvervisjes bestrijden en voorkomen kunt u door naden en kieren bijvoorbeeld dicht te kitten. Zodat u hun bewegingsvrijheid kunt beperken. Het is van belang om uw woning zo schoon als mogelijk te houden! Berg voedsel goed op en verwijder oud papier of berg het bijvoorbeeld op in afgesloten plastic bakken. Zorg dat u regelmatig de kledingkasten doet luchten of gebruik maakt van vochtvreters zodat ze niet aan kledingstukken gaan knagen. Gaat u zilvervisjes bestrijden dan is het dus van belang om bij de bron te starten. Zonder voedsel kunnen ze zich namelijk niet voortplanten en zullen ze op zoek gaan naar een ander onderkomen. Dit zal helaas niet snel en gemakkelijk gaan, aangezien zilvervisjes enkele maanden zonder voedsel kunnen overleven. Bovenstaande tips helpen u in ieder geval om de plaag onder controle te houden!