Hoe kunt u op een goede manier ratten buiten bestrijden?

U belt

Wij komen

vrijblijvend langs

U betaalt

met contant of PIN

Wij werken

aan uw probleem

In de zomer is het heerlijk om buiten op het terras of gewoon lekker in de tuin te zitten met familie of vrienden.

Ook begint alles weer te groeien en te bloeien en mensen met groene vingers kunnen niet wachten om weer bezig te zijn met bloemen, planten, groente en fruit. Als u het dan ook nog leuk vindt om kippen te houden dan zit u niet te wachten op ratten in de tuin.

Toch zijn ratten vandaag de dag volop aanwezig en is ratten bestrijden buiten meer dan ooit een realiteit geworden.

Doordat we geen strenge winters meer hebben in Nederland, blijft de rat gewoon het hele jaar door kweken.

Als u dan weet dat één rat ongeveer 40 jongen kan hebben per jaar en die jongen na drie maanden zelf aan voortplanting beginnen, dan begrijpt u wel dat ratten bestrijden buiten zo snel en efficiënt mogelijk moet gebeuren.

Ratten bestrijden buiten is niet zo eenvoudig.

Het zijn slimme dieren die zich niet snel laten zien als er mensen zijn. Voordat u het weet, kan er dus een plaag zijn ontstaan. Let daarom altijd goed op de signalen. Dit is niet zo moeilijk als u weet waar u op moet letten. Ratten laten namelijk sporen achter. Loop- of buiksporen. Kleine pootafdrukken in het zand, op de muren, in het hout of op straat. Buiksmeer op stenen, hout en metaal. Ratten gebruiken steeds dezelfde routes en voor ratten bestrijden buiten volgt u deze routes om hun schuilplaats te ontdekken. Ook zult u uitwerpselen tegenkomen, cilindervormige keutels van ongeveer 15 mm lang. Ook treft u gaten aan en ondiepe tunnels. Tenslotte zult schade opmerken aan deuren, hekken en eventuele verpakkingen. Bent u een of meer van deze signalen tegengekomen, start dan onmiddellijk met ratten bestrijden buiten.

Ratten voorkomen is beter dan ratten bestrijden buiten.

Ratten richten heel wat schade aan in uw tuin. Ze knagen overal aan en eten heel graag van uw groente en fruit. Ratten bouwen burchten in uw tuin die u vindt op rustige plaatsen waar ze makkelijk aan eten kunnen komen. Dit is niet goed voor uw tuin en als ze op de groente urineren, kunt u de ziekte van Weil of tuberculose oplopen. Zorg dat de ratten niet aan uw afval kunnen door containers te gebruiken die dicht kunnen. Zeker geen vuilniszak buiten neerzetten want dat trekt de ratten aan. Houd uw tuin netjes. Heeft u gesnoeid, ruim alles dan zo snel mogelijk op. Laat geen rommel in de tuin liggen zoals stapels hout. Ratten vinden heerlijk om daar een nest in te bouwen.

Er zijn heel wat methodes voor het ratten bestrijden buiten.

Er bestaan bijvoorbeeld allerlei soorten rattenvallen. Wilt u ratten bestrijden buiten dan is het in elk geval belangrijk dat de val de rat aantrekt. Laat hen eerst wennen aan de val zonder deze op scherp te stellen. Pas ook goed op want ze klappen erg hard dicht. Het is geen pretje om er een vinger tussen te krijgen. Houd huisdieren en kinderen op afstand als u ratten bestrijden buiten aangaat met een val.

Als alternatief voor ratten bestrijden buiten met rattenvallen kunt u altijd een diervriendelijk apparaat aanschaffen dat een ultrasoon geluid maakt.

Ratten hebben hier een grote hekel aan.

Heeft u alles geprobeerd om te voorkomen dat ratten uw tuin binnendringen, maar is het hen toch gelukt. Ratten bestrijden buiten is geen makkelijke opdracht. Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we de situatie samen met u kunnen bekijken.