Muizen verdelgen

Doet u dat zelf of laat u het doen?

U belt

Wij komen

vrijblijvend langs

U betaalt

met contant of PIN

Wij werken

aan uw probleem

Muizen verdelgen

Als u last heeft van muizen in huis kunt u proberen om deze zelf te bestrijden. Zeker als u weet hoe u het moet aanpakken. Wij geven u hierbij een aantal tips en goede methoden voor het muizen verdelgen en hoe u de beestjes voortaan buiten kunt houden.

Interessante tips om het muizen verdelgen zelf aan te pakken.

Gebruik voor het muizen verdelgen muizenvallen. De klassieke houten klikvallen kunt u gebruiken als er nog niet te veel muizen rondlopen. Hiermee lokt u de muis met aas en wordt deze dankzij een mechanisme op slag gedood. Daarnaast kunt u ook muizen verdelgen door middel van muizenvallen met gif. Bij deze methode gaan de beestjes geleidelijk aan dood, wat niet zo diervriendelijk is. Bovendien is het ook niet milieuvriendelijk en schaadt het de gezondheid. U mag gif tegenwoordig enkel binnenshuis gebruiken omdat het buiten ook andere dieren en vogels kan doden. Houd het vergif uit de buurt van kinderen en huisdieren.

Voorkom muizen in huis zodat muizen verdelgen niet nodig is.

Een diervriendelijke manier om het ongedierte te vangen zijn de vallen waarbij je de dieren gewoon weer in de natuur kunt loslaten. Als u vermoedt dat er een hele plaag muizen in uw huis aanwezig is, kunt u een combinatie van vallen gebruiken voor het muizen verdelgen.

Muizen eten zo goed als alles wat mensen eten en voor het muizen verdelgen met aas kunt u dan ook gewoon etenswaren gebruiken die u in huis heeft. Bijvoorbeeld pindakaas, kaas, chocolade, gedroogd fruit, etc. Vervang het aas om de twee dagen door een verse portie. U kunt de muizen ook proberen te lokken door nestmateriaal te gebruiken zoals watjes of veren.

Plaats de vallen zo dicht mogelijk bij hun voedselbron of nest, hun eigen territorium.

Er bestaan voor het muizen verdelgen ook apparaatjes die ultrasoon geluid en elektromagnetische golven verspreiden. Muizen houden niet van die geluiden en verlaten daardoor uw huis.

De makkelijkste en milieuvriendelijkste manier om een muizenplaag te voorkomen, is dat u uw huis onaantrekkelijk maakt voor de diertjes. Zorg dat er geen gaten en kieren zijn waar ze door naar binnen kunnen kruipen. Maak je huis knaagdierbestendig zullen we maar zeggen. Niet zo’n gemakkelijke opgave als u weet dat een muis zich door de kleinste opening kan persen.

Zorg ervoor dat er geen etensresten rondslingeren in huis. Wat broodkruimels zijn al genoeg om de muis te voorzien van zijn dagelijkse hoeveelheid voedsel. Een muis heeft genoeg aan 4 tot 5 gram. Zet ook vuilniszakken in afgesloten vuilnisemmers en niet open en bloot op de grond want de tanden van de muis zijn vlijmscherp en knagen overal doorheen.

Verwijder puin rond uw huis, muizen houden ervan om zich daarin te verstoppen.

Een zeer een goed middel voor het muizen verdelgen is een of meerdere katten in huis hebben. Veel katten houden ervan om op muizen te jagen. Op boerderijen lopen vaak heel wat katten rond om de muizenpopulatie onder controle te houden en zo muizen verdelgen door de natuur zijn gang te laten gaan.

Als u zelf niet slaagt in het muizen verdelgen, neem dan contact op met Netwerk Ongediertebestrijding. Wij komen met veel plezier gratis bij u langs zodat wij een beeld kunnen krijgen van de situatie en u geheel vrijblijvend een offerte kunnen opstellen voor het vakkundig en professioneel muizen verdelgen.