Hoe verwijder ik zelf veilig een wespennest?

U belt

Wij komen

vrijblijvend langs

U betaalt

met contant of PIN

Wij werken

aan uw probleem

Wilt u een wespennest zelf verwijderen dan moet u eerst de kenmerken weten.

Wespen leven in kolonies en de vruchtbare vrouwtjes zijn de koninginnen van deze kolonies. In het voorjaar wordt er gepaard met de mannetjes. De werksters zijn de wespen die op zoek gaan naar voedsel, de larven verzorgen en tevens het nest bouwen. Elk jaar wordt er een nieuw nest gebouwd.

Gaat u een wespennest verwijderen, hou er dan rekening mee dat een nest meerdere ingangen heeft.

Gemiddeld is de doorsnee van een wespennest zo een 20 tot 35 centimeter. Het nest moet bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Een wespennest zelf verwijderen zult u dan ook vaak rondom het huis doen. Meestal zijn dit plekken die voor ons moeilijk te bereiken zijn. Denk hierbij aan bomen, dakgoten, spouwmuren en bijvoorbeeld op de zolder. Een wespennest zelf verwijderen uit een boom is vrij simpel, maar wilt u een wespennest zelf verwijderen uit een spouwmuur dan komt hier meer bij kijken. U wilt natuurlijk op een veilige manier het wespennest verwijderen. Zit er een wespennest in een boom dan kunt u deze meestal zien hangen, maar hoe kom je er achter of er een verstopt zit in of rondom uw huis?

Het zal gaan opvallen wanneer u last heeft van veel wespen in uw tuin.

U kunt dan de route volgen van de terugvliegende wespen. Meestal ziet u dan een grote papierachtige bol hangen. Heeft u het wespennest gevonden let dan goed op! Een wespennest zelf verwijderen is niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld op moeilijk bereikbare plaatsen. Laat dan altijd een specialist komen. Deze kunnen veilig en met gemak het wespennest zelf verwijderen.

Een wespennest zelf verwijderen levert bepaalde risico’s op.

Ga dan ook altijd op een veilige manier te werk. Het wespennest zelf verwijderen kunt u het beste in de avond doen. Alle wespen keren dan namelijk terug naar het nest. Als alle wespen erin zitten kunt u beginnen met het bestrijden van het wespennest. Bestrijdt altijd eerst het wespennest voordat u het gaat verwijderen. Bent u allergisch voor een wespensteek laat dan altijd uit voorzorg een professional komen. Wilt u toch het wespennest zelf verwijderen, zorg dan altijd voor kleding met lange mouwen en broekspijpen. Trek uit voorzorg altijd handschoenen aan!

Er is een groot assortiment producten waarmee u een wespennest zelf verwijderen kan.

De meest voorkomende middelen zijn een wespen schuimspray en wespenpoeder. De wespen schuimspray is handig om te gebruiken wanneer de ingang moeilijk te bereiken is. Is de ingang wel makkelijk te bereiken dan kunt u er wespenpoeder in strooien. De schuimspray zit in een spuitbus en is gebruiksklaar. Deze is het beste te gebruiken wanneer de ingang zich aan de onderkant van het nest bevindt. Lees altijd de instructies die bij het product geleverd worden. De spray moet een geruime tijd in het nest worden gespoten om er zeker van te zijn dat het hele nest wordt bestreden. Wespennesten waarvan de ingang makkelijk te bereiken is, kunt u wespenpoeder gebruiken. Deze zit in een strooibus of een stuifflacon. Zit er een wespennest aan de buitenkant van uw huis, sluit dan altijd alle deuren en ramen en zorg dat kinderen binnen zitten. Mocht u het uiteindelijk toch niet aandurven. Het wespennest zelf verwijderen laat u dan over aan een specialist! De kosten vallen erg mee.