Wanneer laat u een wespennest verwijderen via de gemeente?

U belt

Wij komen

vrijblijvend langs

U betaalt

met contant of PIN

Wij werken

aan uw probleem

Voordat we bekijken of een wespennest verwijderen via de gemeente moet gebeuren of dat u daar zelf verantwoordelijk voor bent,

is het goed om eens even het verschil is tussen wespen en bijen onder de loep te nemen. Want u kent het wel, zit u lekker op een terrasje te genieten van drankje wordt u ineens lastig gevallen door zo’n wesp, bij of wat dan ook. Of u heeft een BBQ georganiseerd voor familie en vrienden als vanuit het niets zo’n zwart geel beest rond uw oren komt vliegen.

Veel mensen weten het verschil niet tussen wespen en bijen.

Toch gedragen wespen zich totaal anders dan bijen. Bijen voeden zich met pollen, wespen met eiwitten en suikers. Wespen hebben een smalle taille en zijn gemakkelijk te herkennen aan de zwart met gele strepen en zijn ongeveer 2 cm groot.

Als u een wespennest ontdekt in en rond uw huis denkt u misschien al snel:

we laten dat wespennest verwijderen via de gemeente. Want wespen kunnen erg agressief zijn en daar wilt u zo snel mogelijk vanaf. Wespen offeren zichzelf op om het nest te verdedigen en als ze zich bedreigd voelen, komen er feromonen vrij waarmee ze de andere wespen waarschuwen. Wespen hebben er van nature behoefte aan om te jagen en hebben een territoriaal verdedigingsmechanisme waardoor het verschrikkelijk moeilijk is om van zo’n wespennest af te komen. Het wespennest verwijderen via de gemeente lijkt daarom een goede oplossing.

Voorheen was het inderdaad mogelijk om een beroep te doen op de gemeente voor het weghalen van een wespennest.

Helaas is een wespennest verwijderen via de gemeente tegenwoordig bijna niet meer mogelijk.

Vindt u een wespennest in de dakgoot, in een spouwmuur, in de heg of ergens anders in of rond uw huis dan kunt u dit wespennest verwijderen via de gemeente vergeten want voor uw eigendom bent u zelf verantwoordelijk. Wanneer u in een dergelijk geval probeert een wespennest verwijderen via de gemeente aan te vragen zullen zij u doorverwijzen naar een professioneel bedrijf en zult u zelf de kosten moeten betalen.

Wanneer u echter een zomerse wandeling maakt door het park, of u bent naar de bibliotheek geweest en ontdekt daar een wespennest, moet het wespennest verwijderen via de gemeente gebeuren.

Openbare ruimte zijn eigendom van de gemeente, dus is het hun verantwoordelijkheid en wordt het wespennest verwijderen via de gemeente gedaan. Zij schakelen dan een professionele ongediertebestrijder in en draaien op voor de kosten. In sommige gemeentes kan het zijn dat de gemeente aan u vraagt om contact op te nemen met een bedrijf om het nest te melden. Hoe dan ook het is erg belangrijk dat u de gemeente inlicht over de aanwezigheid van een wespennest in een openbare ruimte zodat die verwijderd kan worden en er geen nare ongelukken gebeuren. Neem uw verantwoordelijkheid hierin en laat het wespennest verwijderen via de gemeente.

Misschien bent u er niet zeker van of de plek waar u het nest vindt uw verantwoordelijkheid is of dat het wespennest verwijderen via de gemeente moet gebeuren.

Kies er dan altijd voor om contact op te nemen met uw gemeente. Zij zullen u kunnen vertellen of het wespennest verwijderen via de gemeente zal gebeuren of dat u zelf het heft in handen moet nemen.