Waar moet u op letten als u een wespennest wilt verwijderen.

U belt

Wij komen

vrijblijvend langs

U betaalt

met contant of PIN

Wij werken

aan uw probleem

Als de dagen warmer worden en de nachten korter, weten we dat de zomer in aantocht is.

Heerlijk, behalve dat met de zomer ook de wespen terugkomen en hun nesten bouwen. In het voorjaar begint de koningin der wespen met het bouwen van het nest. Zij overleeft de winter wat maakt dat zij zeer bijzonder is, en de sterkste. Als het nest is gebouwd, legt zij haar eitjes erin. De Koningin paart het jaar ervoor namelijk met mannelijke wespen en slaat het sperma op in haar lichaam waar het wel 6 tot 7 maanden kan blijven zitten. De koningin heeft maar een klein nest nodig, maar door de tijd heen breiden de werksters het nest uit omdat de kolonie groter wordt. Tegen het einde van de zomer kan een volgroeid nest wel 5.000 wespen bevatten. Daarom is het ook zo belangrijk dat u het wespennest verwijderen kunt voordat het zo groot is.

Wespennesten vindt u op verschillende plaatsen in en rondom het huis.

Vaak kiezen ze voor plekken zoals de dakgoot of tussen balken, op de zolder, in garages etc. en doordat we er niet altijd op letten, kunnen ze ongestoord verder bouwen.

Een wespennest verwijderen is minder makkelijk dan men denkt omdat deze vaak op moeilijk te bereiken plaatsen worden gebouwd zoals bijvoorbeeld in een spouwmuur.

Online vindt u veel informatie en advies over hoe u zelf een wespennest verwijderen kunt. Begin er echter niet zomaar aan. Een goed begin, is het halve werk, zeker in dit geval. Zorg er bij het wespennest verwijderen steeds voor dat u een ‘exit’ strategie heeft. Waar kunt u de ruimte verlaten indien nodig? Bedek uw armen, benen, handen, voeten en gezicht. Zorg ervoor dat er geen kinderen of huisdieren in de buurt zijn. Zelf een wespennest verwijderen doet u bij voorkeur als de wespen ’s avonds in het nest zitten. Dan zijn ze rustiger en minder geneigd om te steken. Gebruik geen zaklamp of ander licht, want dan zien ze het al aankomen. Een wespennest verwijderen als u allergisch bent voor wespensteken is zeker geen goed idee!

Een wespennest verwijderen door het te verbranden is zeer gevaarlijk omdat u ook uw huis in brand kunt steken én de overgebleven wespen zullen agressief worden en mensen in gevaar brengen.

Water op een wespennest gooien als je een wespennest verwijderen wil is ook niet de juiste manier omdat hierdoor niet alle wespen dood zullen gaan. Als er een wespennest in een spouwmuur zit, sluit dan de opening niet af want dan gaan wespen een ander uitweg zoeken en meer schade aan de spouwmuur toebrengen.

Wanneer u het wespennest verwijderen wilt, zullen de wespen het nest verdedigen.

Daarom is het beter dat u de wespen bestrijdt voordat u het wespennest verwijderen gaat. Zorg ervoor dat u een wespenpak aantrekt. Dat pak is gemaakt van een dikke stof waar de wespen moeilijker doorheen prikken. Vaak wordt het bestrijden gedaan door in het nest te spuiten met wespenpoeder overal online verkrijgbaar.

Als het nest zich op een moeilijk bereikbare plaats bevindt, probeer dan NIET om het zelf te verwijderen want dit kan tot ernstige verwondingen leiden. Schakel in dat geval een professionele wespenbestrijder in. Zij kunnen de situatie beter inschatten en een wespennest verwijderen doen zij vaak binnen de 24 uur.