Rattenbestrijding

Binnen 24 uur

Ratten zorgen voor overlast en zijn gevaarlijk voor uw gezondheid. Wij helpen u binnen 24 uur tegen de beste prijs. Zie onze website.

U belt

Wij komen

vrijblijvend langs

U betaalt

met contant of PIN

Wij werken

aan uw probleem

16 jaar ervaring - elke dag geopend van 8.00 uur tot 20.00 uur - cmpv gecertificeerd

U belt

Wij komen

vrijblijvend langs, geen voorrijkosten

U betaalt

met contant of PIN

Wij werken

aan uw probleem

Het belang van rattenbestrijding.

Ratten zijn van nature schuwe beesten die potentieel gevaar zoveel mogelijk uit de weg gaan. De beesten gaan op zoek naar een veilige schuilplaats om zich hier te nestelen en zullen daarna niet snel weggaan. Zodra ze zijn genesteld kunnen ze zich snel voortplanten en zo kan er op korte termijn een rattenplaag ontstaan.

Ratten zijn onhygiënisch, veroorzaken knaagschade en dragen ziektes met zich mee. Ze zijn vaak te vinden in donkere plekken die niet altijd goed te bereiken zijn. Zoals in plafonds, spouwmuren, kelders en zolders. Dit maakt de bestrijding in sommige gevallen extra lastig. Daarom is het raadzaam snel professionele hulp in te schakelen.

Overlast en schade door rattenplagen.

Overlast door de bruine en de zwarte rat kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarnaast kunnen ze op verschillende manieren schade veroorzaken. Problemen die kunnen ontstaan zijn:

 • Knaagschade aan kabels en buizen (kortsluiting, lekkages en storingen).
 • Vervuilen en beschadigen van voorraden.
 • Overlast door (krassende) geluiden in muren en vloeren.
 • Uitwerpselen: donkerbruin en ± 15 mm lang.
 • Holen in de grond in de nabije omgeving.
 • Overbrengen van verschillende ziektes zoals de ziekte van Weil en paratyfus en de varkenspest.

Neem direct contact op, u wordt binnen 24 uur geholpen tegen de beste prijs.

Hoe kunt u een rattenplaag voorkomen.

Voorkomen in beter dan genezen. Vaak heeft het een reden dat u last heeft van de aanwezigheid van ratten. Door goede preventieve maatregelen kunt u grotendeels voorkomen dat u overlast krijgt van ratten.

 • Ga zorgvuldig met afval en voedsel(resten) om.
 • Maak goed schoon op plekken waar voedsel wordt bewerkt en geconsumeerd.
 • Dicht naden en kieren met weringskit en/of staalwol.
 • Snoei het groen rondom uw bedrijf of woning.
 • Breng waar mogelijk een grindrand aan rondom uw woning of pand.

Het verschil tussen bruine en zwarte ratten.

Soms is het lastig om de zwarte en de bruine rat van elkaar te onderscheiden. Naast het verschil in de kleur van de vacht (niet altijd goed te zien) zijn er meer kenmerken om de soorten te onderscheiden. De zwarte knager is bijvoorbeeld een veel betere klimmer. Deze heeft dan ook een slanker lichaam en een lange staart. Een bruine rat (ook wel rioolrat genoemd) heeft daarentegen een zwaar gebouwd lichaam en een kortere staart.

De bruine rat.

De bruine rat is een stevig gebouwd dier met een vrij stompe snuit. De rug van de beesten is vaak grijsbruin en de buik is lichter van kleur. Het gewicht van een volwassen, grote bruine rat is gemiddeld 400 – 500 gram. De grootte verschilt en kan uiteenlopen van 21 tot 30 cm.
Een Bruine rat kan binnenshuis tussen de mensen leven en nestelen. Maar midden in de natuur, ver weg van bewoning, is ook een goede optie. Ze worden vaak in verband gebracht met riolering en dat is terecht. Bruine ratten zijn, zeker in vergelijking tot de zwarte rat, geen goede klimmers en zoeken laag gelegen schuilplekken zoals gaten en holen in wegen en bouwkundige constructies.
De ontwikkeling van de bruine rat is vrij snel: de vrouwtjes zijn na circa 3 maanden geslachtsrijp en kunnen in hun korte leven (ca. 1 jaar) tot wel 15 worpen van 5 – 10 jongen ter wereld brengen.
Netwerk Ongediertebestrijding werkt uitsluitend met experts die veiligheid vooropstellen en ook nazorg bieden.

Neem direct contact op, u wordt binnen 24 uur geholpen tegen de beste prijs.

De zwarte rat.

Tegenwoordig komt de zwarte rat met name voor in veevoederfabrieken, langs waterwegen, in havengebieden en in het midden en oosten van Brabant waar de bio-industrie floreert. Het ongedierte verspreidt zich steeds verder naar woonwijken en bedrijven en zorgt voor veel overlast.
Het slimme knaagdier is een uitstekende klimmer waardoor nesten meestal hoog op daken, boven plafonds en tussen het isolatiemateriaal te vinden zijn. De dieren leven vooral in de nacht en zijn zeer schuw. Alles dat nieuw of niet vertrouwd is, ontloopt hij.
Ze houden van voedsel dat veel vocht bevat. Verse, zoete vruchten en zaden zoals appels, gekonfijte vruchten, gerst en haver. Maar ook mango’s, tomaten en meloenen zijn prima voedingsmiddelen en zijn geschikt als lokaas.

Netwerk ongediertebestrijding bus met personeel

Er is bijna een eindeloze lijst van ongedierten waar u last van kan krijgen. Zonder onze professionele ongediertebestrijding moet u zich niet alleen zorgen maken dat uw eigendommen beschadigen, maar kunt u helaas ook te maken krijgen met ernstige gezondheidsproblemen. Ongedierte in uw huis (winkel of kantoor) moet ten alle tijden zo snel mogelijk bestreden worden.

Klanten aan het woord

Debbie Moroz-Holgado
Debbie Moroz-Holgado
6. September, 2021.
Vrijdag gebeld en maandag kon Faisal al komen. Erg vriendelijke man, die de tijd nam en alles goed uitlegde. Werkte netjes. Zou hem zeker aanraden!
Gabriella Schoeman
Gabriella Schoeman
10. Augustus, 2021.
Faisal is extremely personable and professional and really takes his time to understand and investigate the problem. He gives realistic expectations and leaves you with an action plan to ensure the problem is under control.
Lynn Engelberts
Lynn Engelberts
31. Januari, 2021.
Ontzettend goed geholpen met onze muizensituatie. We werden na een paar weken gebeld om te vragen hoe het ervoor stond. Toen bleek dat het toch nog niet helemaal opgelost was, bood Faisal aan om nogmaals langs te komen. Hij maakt zich er niet makkelijk vanaf en denkt in oplossingen. (De reden dat het niet helemaal verholpen was lag overigens niet aan de service, maar aan onze keukenindeling.)
Fred Kroone (MegaMerel)
Fred Kroone (MegaMerel)
24. Oktober, 2020.
Super snel en professioneel, inspectie en advies. Gelukkig geen bedwantsen. Maar toch blij met adivies en inspectie TOPPER.
Jasper Smidt
Jasper Smidt
23. April, 2020.
Een wespennest onder onze dakpannen. De dag na melding kwam een vriendelijke man de diertjes vakkundig verwijderen. Hierna geen last meer gehad.
Jason Tolud
Jason Tolud
15. Oktober, 2019.
Goed
Pascale Visser
Pascale Visser
21. Februari, 2018.
Ik kon gelukkig op zeer korte termijn een afspraak inplannen. Nadat hij 3 keer kwam om muizen te bestijden, kwam hij de 4e keer kosteloos voor een nacontrole. Daarna heb ik geen muis meer gehoord of gezien. Zodra ik ook maar 1 muis hoor, neem ik direct weer contact op met netwerk ongediertebestrijding. Het is erg fijn dat ze zo snel langs kunnen komen. Top service!
Eva Nijenhuis
Eva Nijenhuis
8. Januari, 2018.
Top service! Ondanks de drukke periode werd er tijd gemaakt voor mijn muizen probleem. Ik heb veel informatie gekregen over en daar werd goed de tijd voor genomen. Ook heb ik tips gekregen hoe ervoor te zorgen dat de muizen niet terug komen. Ik heb na de bestrijding geen muis meer gehoord! Ik raad deze service zeker aan!
Sabine Baltjes
Sabine Baltjes
21. December, 2017.
Deze heren weten waar zij mee bezig zijn. Zij snapten ook direct de ernst van de situatie na ons telefoontje. Na de afspraak zijn zij nog langs geweest om te informeren over hoe ik kon voorkomen dat het ongedierte terug komt. Fantastische service!

Wij bestrijden Ratten in Amsterdam:

Wij zijn werkzaam in: