Zilvervisjes bestrijden natuurlijk, hoe doe je dat?

U belt

Wij komen

vrijblijvend langs

U betaalt

met contant of PIN

Wij werken

aan uw probleem

Voordat we ingaan op het onderwerp hoe u zilvervisjes bestrijden natuurlijk kunt houden eerst even wat meer uitleg over deze kleine diertjes die erg veel op papiervisjes lijken.

Maar ze zijn best niet te verwarren met elkaar want het papiervisje veroorzaakt meer en ander schade waardoor het op een andere manier bestreden wordt dan hoe we zilvervisjes bestrijden natuurlijk.

Beide soorten hebben fijne, glimmende schubbenen, drie staartachtige draden en twee lange antennes.

Ze zijn supersnel waardoor ze bestrijden niet zo gemakkelijk is als u wel denkt en daardoor wordt zilvervisjes bestrijden natuurlijk een hele uitdaging.

Wilt u zilvervisjes bestrijden natuurlijk aanpakken, dan zijn er heel wat dingen die u moet weten. Zilvervisjes hebben een donkerzilveren huid en zo’n 7 tot 12 mm groot. Ze houden van vochtige, warme ruimtes en u vindt hen daarom ook vaak in keukenkastjes, badkamers, onder vloerbekleding, etc.

Ze verspreiding zich via naden en kieren in het huis.

Het is dus belangrijk om er bij het zilvervisjes bestrijden natuurlijk voor te zorgen dat die worden dicht gekit. Kies bij het plaatsen van nieuwe vloerbekleding voor dichte vloeren met staande plinten.

De zilvervisjes sterven als de luchtvochtigheid minder is dan 50 procent en eitjes komen pas uit als deze een maand lang 75 procent blijft. Weet u dat de eitjes van een zilvervisje maar 0.8 millimeter groot zijn en met het blote oog bijna niet te zien? U kunt dus nooit weten hoeveel er in uw huis aanwezig zijn. De beste manier om zilvervisjes bestrijden natuurlijk aan te pakken is uw vochtproblemen onder handen te nemen. Denk hierbij aan het repareren van lekken of vochtige kelders. Zorg ook voor een goede ventilatie, maak gebruik van ventilatoren of vochtvreters.

Zorg er ook voor dat u bij het zilvervisjes bestrijden natuurlijk geen losse vellen behang hebt want Zilvervisjes zijn gek op de behanglijm.

Bij het zilvervisjes bestrijden natuurlijk, kunt u een halve aardappel, banaan of peper in een open zak leggen op de plek waar de problemen zich voordoen. De zilvervisjes houden van zetmeel en komen op de aardappel, banaan of peper af.

Ook kunt u zilvervisjes bestrijden natuurlijk proberen door verse kruiden, lavendel of andere sterk geurende materialen in een zakje te doen. Deze beestjes hebben namelijk hun reukvermogen nodig om te overleven. Hierdoor vinden ze eten maar ook een partner om te paren. Door dit reukvermogen uit te schakelen, nemen de overlevingskansen af.

Als u zilvervisjes bestrijden natuurlijk wilt doen, kunt u ze in de val lokken met kleine doosjes die insecten aantrekken.

Eens ze in de val zitten, kunnen ze er niet meer uit en gooit u het doosje gewoon weg. Een ander middel om ze te lokken, is honing op een stuk papier of in een schaaltje te leggen, ze komen op de honing af en blijven erin plakken.

Verlucht regelmatig de kasten. Doordat die vaak gesloten blijven, wordt het er lekker warm en dat vinden de zilvervisjes heerlijk. Zet meubels niet tegen de muur maar een beetje ervan af.

Een ander soort broedplaats voor de zilvervisjes zijn kartonnen dozen vol boeken. Berg de boeken op in een afgesloten plastic doos en zet deze in een rek.

Zilvervisjes bestrijden natuurlijk kan dat, helaas helemaal uitroeien zal niet lukken. Zelfs niet voor professionele bedrijven.